teamfoto

Coronavirus

Op dit moment bevindt ons land zich in de situatie met de COVID-19 (Corona) virus pandemie. Wij willen als team de gezondheidszorg in Hoornaar zo goed mogelijk laten draaien. Daarvoor hebben we u ook nodig.

Wanneer moet u wat doen?

Blijf thuis bij klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, verhoging (tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden).

  • Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft.
  • Bel ons als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt.

Bent u ouder dan 70, of heeft u een chronische ziekte? Bel dan direct ons of de huisartsenpost als u: koorts heeft (meer dan 38 graden) OF een koortsig gevoel EN hoest of moeilijk ademt.

Het kan voorkomen dat mensen met hoestklachten of koorts, na overleg met de assistente, toch verzocht worden voor onderzoek naar de praktijk te komen. Dit zullen wij dan doen in een aparte spreekkamer met een eigen deur naar buiten, deze mensen mogen in geen geval in de wachtkamer plaatsnemen. Volg ten allen tijde de aanwijzingen van de assistente.

Wij zijn gestart met inentingen met het Astra Zeneca vaccin. Het ministerie van VWS bepaalt hoeveel en welke vaccins beschikbaar zijn voor de huisartsenzorg en bepaalt de definitieve groepen patiënten die via de huisarts gevaccineerd worden. Wanneer u hoort bij een groep die we gaan vaccineren krijgt u van ons bericht. Voor vragen hierover mag u mailen naar vaccinatie@huisartshoornaar.nl.

Heeft u vragen over het coronavirus, dan kunt u bellen met het landelijk informatienummer 0800-1351 of https://www.thuisarts.nl/nieuws/nieuwe-adviezen-tegen-coronavirus-in-nederland raadplegen.

Uw medische gegevens thuis bekijken. Hoe doet u dat?

Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medische dossier.

Bijvoorbeeld:

  • Het advies van de huisarts
  • De uitslagen van onderzoek
  • De lijst met uw medicijnen

U kunt uw medische gegevens daarna online lezen op uw eigen computer. Dat kan nadat u veilig inlogt. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Hoe logt u in? Via de patiëntenomgeving op onze website www.huisartshoornaar.nl Als u hier nog geen account voor heeft, vraagt u deze aan via apotheek@huisartshoornaar.nl.

Klik hier om in te loggen

Alleen uw huisarts, de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens inzien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens pas nadat u veilig inlogt.

Kijk mee in uw medisch dossier