teamfoto

Rijbewijskeuring

De overheid heeft bepaald dat bestuurders vanaf 75 jaar minimaal elke 5 jaar een medische keuring moeten ondergaan om het rijbewijs te kunnen vernieuwen. De huisartsen van huisartsenpraktijk Hoornaar kunnen deze keuring voor u uitvoeren. Om niet in een situatie te komen van conflicterende belangen bieden de huisartsen deze dienst alleen aan voor niet-eigen patiƫnten.

Vragen en antwoorden over de rijbewijs keuring:

 • Hoe kan ik een afspraak maken voor de keuring?
  U kunt een rijbewijs keuring laten uitvoeren bij https://rijbewijskeuringsarts.nl/. Zij werken op afspraak bij wijkgebouw De Heul in Gorinchem.
 • Wat moet ik doen om me voor te bereiden op de keuring?
  Een gezondheidsverklaring moet u kopen en invullen op de website van het CBR, via MijnCBR. Inloggen op MijnCBR gaat via DigiD met sms-controle en betalen gaat via Ideal. Wanneer u een papieren gezondheidsverklaring wilt, kunt u deze in de CBR-webshop bestellen. Deze kost 10 euro extra. De verklaring wordt binnen 5 werkdagen verstuurd en betalen gaat via Ideal. Daarnaast moet u een overzicht maken van de medicijnen die u gebruikt. U kunt ook een actueel overzicht vragen bij uw apotheek.
 • Wat moet ik mee brengen naar de keuring?
  U moet een aantal dingen mee brengen: 1. De gezondheidsverklaring (met ingevulde eigen verklaring). 2. Een overzicht van de medicijnen die u gebruikt 3. Uw rijbewijs 4. Een potje met urine 5. De bril die u gebruikt bij het auto rijden 6. Geld of een pinpas
 • Wat zijn de kosten van de keuring?
  Antwoord: de keuring kost 60 euro